23.3.2011

Välipala, toinen välipala, leipä jonka syön tehdessäni välipalaa...

On sanomattakin selvää, ettei välipaloja kannata syödä läheskään joka päivä, mutta silti niitä syödään. Silti minäkin syön niitä, ja otsikkoon viitaten minä tosiaan laitan ruisleivät paahtumaan, otan juustot ja muut vehkeet esille ja odotellessani ahmin esim. pari voideltua, mahdollisesti juustotettua hapankorppua. Kahden leivän välipalasta tulee nopeasti neljän leivän välipala. Muutaman tunnin päästä huomaan valmistelleeni saman "pienen välipalan", mutta tällä kertaa otan jo kolme hapankorppua ja uskottelen itselleni, että "enhän mä muuta kun nää muutamat ruisleivät salaatilla oo ottanu". Voipaketti tyhjenee henkilökohtaisessa käytössä alle viikossa.

Toinen vastaava henkilökohtaisen tason ongelma on kaupassakäynti. En osta runsaasti herkkuja tai lähde kauppaan nälkäisenä, mutta pitkään saatoin ostaa suklaapatukan tai kaksi aina, kun ostin varsinaista ruokaa kaupasta. Ajattelin, ettei tällä ole niin erityistä väliä lompakolle saatikka energiansaannille, enkä tajunnut omaa parastani. Kuitteja läpikäydessäni laskin käyttäneeni suklaapatukoihin ym. lähes 50e kuukaudessa. Ja näkyy muuten naamalla kun suklaata nauttii.

Nyt todellakin kaivattais sitä itsekuria, vittu.

2 kommenttia: