24.3.2011

Vinkkilista

Kun olen tarkkaillut nyt muutamien vuosien aikana suhdettani ruokaan ja syömiseen, olen huomannut tiettyjä enemmän tai vähemmän itsestäänselviä konsteja ja olosuhteita, jotka helpottavat terveellisessä ruokavaliossa pitäytymistä. Monet yleispätevät konstit (esimerkiksi aamupalan merkitys) eivät tunnu pätevän minun kroppani kohdalla, mutta haluan jakaa nämä minua auttavat asiat kanssanne:
  • Pidä aina (paitsi talvisin) mukanasi vesipulloa ja juo siitä vaikkei sinulla olisi jano - vedessä ei ole kaloreita, mutta veden juominen aiheuttaa tunteen kylläisyydestä ja saattaa edistää myös ruoansulatusta.
  • Älä osta jääkaappia jatkuvasti täyteen ruokaa, äläkä muutenkaan hamstraa ruokaa - tulet syömään sen nopeammin, kuin pienet annokset. Voipaketin ja maitotölkin käyttöikä pitenee jatkuvasti suhteessa sisältöön, kun määrä vähenee. Käytä pientä pakettia yhtä kauan kuin suurta.
  • Jos teet munakkaan, tee se yhdestä munasta ja jatka seosta esim. maidolla. Herne-maissi-paprika ja harkittu maustaminen moninkertaistaa makujen määrän ja vaikuttaa siihen, kuinka suurelta annos tuntuu.
  • Jos vietät paljon aikaa paikassa, jossa saatat päätyä syömään (koti, mahdollisesti työpaikka), älä jätä itseäsi tylsistymään. Itse tapan monesti aikaa syömällä ja katsomalla uusintoja keskinkertasista TV-sarjoista. Lopulta siitä kehittyy tapa, ja huomaat varaavasi aikaa välipala-Simpsonit -sessioihin.
  • Jos et syö usein hedelmiä ja jos koet niiden olevan millään tasolla hankalaa syötävää, osta vain "helppoja" hedelmiä kuten banaaneja ja rypäleitä. Kynnys syödä hedelmiä raskaamman ruoan sijaan alenee.
Eipä tässä muuta. Luin muuten äskettäin tällaisen stoorin. Erittäin inspiroiva uutinen.

3 kommenttia: